

این دوره ی آموزشی رایگان است و طی دو جلسه همانطور که مشاهده میفرمائید برای شما فراهم شده است.
*نکته مهم : در ابتدای کار و قبل از زدن دکمه ثبت نام و خرید در زیر بهتر است در سایت عضو شوید. در غیر اینصورت با زدن دکمه ی پرداخت ابتدا وارد قسمت عضویت میشود که باید آن را تکمیل کنید و سپس از قسمت منوی سایت گزینه سبد محصول را بزنید تا خرید را تکمیل بفرمائید.
خرید دوره آموزشی
لیست علاقه مندی های شما
Your favorite posts saved to your browsers cookies. If you clear cookies also favorite posts will be deleted.
نحوه آشنایی و آموزش کار با ابزار hotjar
با سلام و خسته نباشید خدمت شما دوستان و همراهان عزیز امروز میخواهم راجب به آموزش کار با ابزار hotjar هاتجر صحبت کنم ابزار خیلی مهمی که برای آنالیز سایتتون میتونید ازش استفاده کنید
اگر شما یک سئو کار حرفه ای هستید حتما راجب به گوگل آنالیتیکس اطلاعاتی دارید اگر هم اطلاعاتی ندارد آموزش ما را در این باره ببینیدآموزش گوگل آنالیتیکز google analytics.
در کنار ابزار آنالیتیکس ابزاری به نام hotjar وجود دارد که برای آنالیز دیتای مخاطب و تحلیل رفتار کاربر است.
انواع ابزار های مورد استفاده برای آنالیز دیتای مخاطب:
همچنین اگر از وردپرس نیز استفاده میکنید میتوانید از افزونه ی wpvisitortracker نیز استفاده کنید. البته ما در این آموزش به نحوه آشنایی و کار با ابزار هاتجر میپردازیم.
توسط ابزار هاتجر (hotjar) چه چیزی را میتوانیم بفهمیم:
1-کدام یک از صفحات سایت نسبت به صفحات دیگر سایت بازدید کننده بیشتری دارد؟
2-کدام قسمتهای یک صفحه نسبت به بقیه قسمت های صفحه بازدید کننده بیشتری دارد؟
3- بازدید کننده در صفحات سایت شما چطوری حرکت میکند(حرکت کاربر در صفحات شما چگونه است؟
4-کاربر شما با چه سیستم عامل ، چه بروز و چه ای پی و دستگاهی وارد سایت شما شده است و چقدر سایت شما مانده است؟
5-با توجه به هیت مپ ی نقشه گرایشی بهتر است تبلیغات را درکجای سایتمان قرار دهیم؟
6- گرفتن نظر سنجی از بازدید کنندگان وب سایتمان
7- ایجاد پرسشنامه برای بازدید کنندگان سایتمان
نحوه ثبت نام در سایت هاتجر
ابتدا وارد سایت https://www.hotjar.com میشویم روی گزینه try for free که دو گزینه sign up with email و sign up with google را میبینیم اگر روی sign up with emailکلیک میکنیم باید ابتدا تاییدیه ایمیل و پسورد بسازیم و اگر بخواهیم با اکانت گوگل وارد شویم گزینه ی sign up with google را میزنیم.

روش اول ثبت نام در سایت هاتجر:
اگر با استفاده از sign up with email وارد شویم صفحه زیر را مشاهده میکنیم.

پس از اینکه فامیل و ایمیل خودتان را زدید واردصفحه زیر میشوید
داخل ایمیل خودتان رفته و کد را به شکل زیر از آنجا کپی و داخل کادر بالا PASTE میکنیم.

پس از وارد کردن صفحه زیر می آید

در این صفحه باید یک پسورد قوی انتخاب کنید که هم شامل حروف کوچک هم حروف بزرگ و هم شامل کاراکتر باشد. چک باکس اکسپت را میزنیم و تازه وارد عمیات ثبت نام میشویم.

سه گزینه بالا را بهتر است هر سه را تیک بزنید در قسمت اول میگوید آیا میخواهی که با توجه به شواهدی که از طریق این سایت بدست می آوری آیا میخواهی خریدهایت را انجام بدهی؟ در قسمت دوم میگوید با استفاده از این ابزار میتوانی فرصت هایت را بهبود ببخشی و فرصت های بهبود محصولت را شناسایی کنی.قسمت سوم میگوید برای اطمینان از برنامه های خود شواهدی را از رفتار و بازخورد کاربر جمع آوری کنید. پس بهتر است که این سه گزینه هر سه فعال باشند
سپس گزینه NEXT را زده وارد مرحله زیر میشویم

در این مرحله از ما می خواهد که نقش خودمان را مشخص کنیم مثلا به عنوان طراح وب هستیم یا دیجیتال مارکتر و …. سوال بعدی این است آیا میخواهی این گزارشات را علاوه بر خودت افراد دیگر هم مشاهده کنند سپس نام سازمانی را از ما میخواهد و در اخر کار هم در مورد اندازه سازمان میپرسد.
گزینه next را زده وارد مرحله بعدی میشویم



دراین مرحله از ما میخواهد که ادرس url سایت و نوع سازمان خود را مشخص کنیم (فروشگاهی، اموزشی ، خدماتی و …) و ثبت نام در این مرحله به پایان میرسد.
و سپس در این مرحله به ما یک tracking code میدهد که باید آن را در قسمت head سایت جایگذاری کنیم . اگر سایت شما وردپرسی و است و قالب شما این امکان را میدهد که در هد سایت بگذارید آن را آنجا قرار دهید اگر این امکان را قالب شما نمیدهد از افزونه ی insert headers an footer استفاده کنید واگرقالب شما اختصاصی است از برنامه نویس خود کمک بگیرید.
البته اکانت شما 14 روزه رایگان است و اگر بخواهید که بیشتر استفاده کنید باید هزینه بپردازید.
روش دوم ثبت نام در سایت هاتجر:
اگر با استفاده از sign up with google وارد شویم صفحه زیر را مشاهده میکنیم.

اگر از روش دوم اقدام کنید بهتر است و دیگر نیاز به تاییدیه ایمیل و گرفتن پسورد مانند روش اول ثیت نام در سایت هاتجر نیست و به یکباره وارد صفحه زیر میشویم.

بقیه مراحل دقیقا شبیه آنچیزی است که در روش اول ثبت نام در سایت هاتجر گفته شد.
امکانات سایت هاتجر
داشتن نقشه گرمایشی یا هیت مپ
هیت مپ چیست:
هیت مپ یک نقشه ردیای حرکت موس است و نحوه تعامل کاربر را با قسمت های مختلف صفحه مشخص میکند .بدین صورت که از رنگ گرم (قرمزو..) به عنوان تعامل بیشتر و از رنگ های سرد(خاکستری….) به عنوان رنگهایسرد استفاده میشود . آنجاهایی که تعامل کاربر بیشتر بوده یعنی بازدید کننده بیشتری به خود جلب کرده و بیشتر مورد توجه قرار گرفته و آنجاهایی که کمتر مورد توجه بوده و توجه کمتری به خود جلب کرده به رنگ سرد است.
البته غیر از هاتجار یک سری سایت های دیگری هم هستند که نقشه گرمایشی را به ما میدهند ولی آنها بیشتر ربات ها اینکار را انجام میدهند و دقیق نیست.
نحوه ساختن هیت مپ وارد سایت شده و گزینه ی new heatmap است.

پس از آن به صفحه زیر وارد میشویم.

در قسمت نام یک نام برای هیت مپ خود تعیین کنید
در قسمت فرمت اگر بخواهید به صورت رایگان آن را استفاده کنید باید از گزینه 1000 page views استفده کنید
در قسمت page targeting باید ادرس url صفحه ای که میخواهیم نقشه هیت مپ آن را نمایش دهد میگزاریم البته بهتر است که به عنوان اولین نقشه ادرس url صفحه اصلی سایت خود را بدهید.
در قسمت reviews and save گزینه save را میزنیم البته یکم طول میکشه ممکنه یک روز باید صبر کنید تا ساخته شود.
پس از اینکه ساخته شد صفحه زیر را خواهیم دید

در قسمت بالا و در قسمت device مشخص میشود که با چه نوع device ای و چند نفر وارد سایت ما شده اند- چند نفر با دسکتاپ چند نفر با تبلت و چند نفر با موبایل وارد شده اند. بعد مشخص میشود که کجا ها بیشتر کلیک کرده اند همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید میگوید که کاربران سایت شما کجا ها بیشتر کلیک کرده اند .
اگر بخواهیم بدانیم که کاربران سایت شما چطوری و در کجاها بیشتر حرکت کرده اند روی گزینه ی move میرویم به شکل زیر:

و در نهایت اگر بخواهیم بدانیم که کاربران سایت شما کجاهای سایت بیشتر اسکرول کرده اند گزینه scroll را به شکل زیر میزنیم.

سایت شما میتواند یک سایت محصول محور باشد یعنی محصولی را برای فروش گذاشته باشید یا سایت خدمت محور به معنای آنکه شما خدمتی را برای ارئه در سایت گذاشته اید و یا سایت شما سایت آموزشی است و بلاگی را برای آموزش قرار داده اید.
حالا میخواهید مثلا یک کمپین تبلیغاتی راه بیندازید و ببیند در کجای سایتتان قرار دهید یا اینکه یک طراح ux دارید ببنید روی کدوم قسمت سایت کار کنه بهتره درست است که هیت مپ یا نقشه گرمایشی به ما کمک میکند بفهمیم در کجای سایت نرخ تعامل بیشتر بوده و مورد توجه بیشتری بوده است و احتمالا نظر شما این است که تبلیغات را در جایی بگذارید که مخاطب بیشتری به خود جلب کرده است، اما نظر من بیشتر این است که در اواسط یا فوتر سایت بگذارید چون آنجاست که فرق مشتری وفادار با غیر وفادار مشخص میشود.
البته باز هم به نظر شما بستگی دارد اگر هدفتان این است که یک هدف عمومی یا یک محصول کلی دارید که میخواهید مخاطبان بیشتری درگیر سایت شما شوند در آنجا که تعامل بیشتر است قرار دهید و اگر هدفتان یک هدف تخصصی است که میخواهید مشتریان وفادارتان ببینند در قسمت فوتر تبلیغ خود را قرار دهید.
داشتن رکورد از کاربران سایت
وقتی هیت مپ ساخته شد به مرور برای شما رکوردهایی به شکل زیر ثبت میشود.

در این صفحه مشخص میگردد که این کاربر از کدوم کشور وارد سایت ما شده اند و چطوری وارد سایت ما شده اند ایا از سایت دیگه ای وارد شده اند. لندینگ پیج صفحه ما کدوم صفحه بوده است. چند صفحه را مشاهده کرده و چند دقیقه در سایت ما مانده است و چه روزی و چه ساعتی وارد سایت ما شده است.
روی هر کدام از رکوردها play را بزنید برای شما اجرا میشود

قسمت بعدی قسمت incoming feedbackیا نظر سنجی است
روی گزینه ی new feed back widget کلیک کنید. صفحه ای به شکل زیر باز میشود


در قسمت apprerience به شکل زیر:

بخش appreance مشخص میکنی از چه زبانی استفاده میکنی، نظر سنجی در کجای سایت قرار بگیرد شکلک های مورد استفاده استایل و رنگ نظرسنجی به چه شکل باشد.
قسمت step به شکل زیر است:

در قسمت steps سوالی که به عنوان نظر سنجی برایت مطرح است را مینویسی
در قسمت targeting که به شکل زیر است:

در قسمت targeting میگویی نظر سنجی را روی چه دیوایسهایی نشان بدهد دسکتاپ، تبلت و موبایل و آیا روی همه پیج ها و یا فقط روی یک پیج خاص برای همه کاربران یا کاربر خاص.
در قسمت forward feedback که به شکل زیر مشاهده میکنیم:

میتوانید در قسمت forward feedback ایمیل خود را بدهید تا نظرات برای شما ایمیل شوند
در قسمت actions که به شکل زیر است:

در قسمت actions میگوییم ایا این نظر سنجی فعال یا غیر فعال باشد و در اخر save را میزینم.
در قسمت بعدی surveys میتوان یک پرسشنامه برای کاربر ساخت.

قسمت اول name یک نام برای پرسشنامه خود میسازیم.
در قسمت دوم Location که در شکل زیر مشخص است:

در قسمت location میگوییم که این پرسشنانمه کجا نمایش داده شود به صورت یک پاپ اپ در پایین سمت راست یا به صورت تمام صفحه و یا اینکه به صورت یک لینک در تب جداگانه از صفحه ما .
در قسمت سوم Questions که به شکل زیر است:

در قسمت QUESTIONS یک سری سوال برای آنها مطرح میکنیم که میتواند سوالات توضیحی ، رادیو باتن ،چک باکس و … باشد و با زدن دکمه next به سوالات بعدی برود.
در قسمت Appearance یا ظاهر که به شکل زیر است:

در قسمت Appereance میتوان رنگ قسمت پرسشنامه و رنگ باتن و موقعیت آن را تغییر داد.
قسمت بعدی قسمت Targeting است به شکل زیر است:

در قسمت Targeting منظور این است که این پرسشنامه در کجا به نمایش گذاشته شود روی دسکتاپ، تبلت یا موبایل و…آیا روی همه پیج ها اعمال شود یا فقط یک پیج و اینکه آیا برای همه کاربران اعمال شود یا یوزر خاص.
در قسمت بعدی Behavior که به شکل زیر است:

در قسمت behavior ما مشخص میکنیم که اولا این پرسشنامه کی به کاربر نمایش داده شود بعد از اینکه صفحه لود شد با یک مدت زمان تاخیر و….و سوال بعدی این است که چند بار این پرسنامه را کاربر ببینه آیا وقتی Submit کرد دیگر نبیند یا فقط یک بار ببیند حتی با اینکه پاسخی نداده یا با اینکه جواب داده بارها و بارها ببینه
قسمت بعدی Forward Response که به شکل زیر است:

در قسمت forward responses میتوانیم ایمیل خودمان را بدهیم تا اگر پاسخی به پرسشنامه ما داده شد آن را مشاهده کنیم.
قسمت بعدی Actions است که به شکل زیر است:

در قسمت Actions هم برای فعال سازی پرسشنامه میتوان گزینه active و سپس save را بزنیم.
نتیجه گیری : پس در این آموزش ما به شما ابتدا در مورد اهمیت ابزار هاتجر صحبت کردیم و چرایی استفاده از ابزار هاتجر را توضیح دادیم در مورد امکاناتی که سایت هاتجر به ما میده بحث کردیم ، سپس نحوه ثبت نام در سایت هاتجر که به دو روش است صحبت شد و پس از آن وارد محیط هاتجر شدیم و تمامی آنچه را که بلد بودیم در مورد کار با ابزار هاتجر را به شما یا دادیم.
در اینجا آموزش ما به پایان میرسه امیدوارم تونسته باشم آنچه که شما نیاز دارید برای کار به ابزار hotjar بدانید را به شما یاد داده باشم. البته همانطور که میدانید هیچ آموزشی بی عیب و نقص نیست و ما هم از این موضوع مستثنی نیستیم . خیلی خوشحال میشیم نظرات انتقادات و پیشنهادات خودتان را با ما در میان بگذارید در زیر این آموزش میتوانید در قسمت دیدگاه ها نظرتون را بفرمائید و ما هم سعی میکنیم در آموزش های بعدی نقطه نظرات شما عزیزان را در نظر بگیریم.
موفق و پیروز و سربلند باشید.
25 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
با سلام
دوره کامل و بینظیری بود خیلی کامل توضیح داده بودید ممنونم
خواهش میکنم
ممنون
دوره خوبی بود ممنونیم
نظر لطف شماست
موفق باشید
سپاسگزارم
دوره بسیار خوبی بود سپاس
سپاس
از ابراز هاتجر تا چه مدت به صورت رایگان میشه استفاده کرد؟
با سلام
به مدت 14 روز
پاینده باشید
سپاس
خیلی ممنون از آموزش رایگان و خوبتون
خواهش میکنیم موفق باشید
سپاس از دوره خوبتون
خواهش میکنیم امیدواریم راضی باشید
عالی بود
ممنونم از لطف شما
mamnoon az doreye khobetoon
سپاس از شما
بسیار بسیار عالی
ممنونم
عالی است
درود بر شما
عالیهههه