آشنایی با الگوریتم های گوگل
آشنایی با الگوریتم های گوگل
برای آشنایی با الگوریتم های گوگل ابتدا بایدبدانید مفهوم الگوریتم گوگل چی است؟ پس از آن بفهمید فاکتورهای کلیدی رتبه بندی در الگوریتم های گوگل چیست و سپس با انواع الگوریتم های گوگل آشنا شوید؟ در خلال آموزش متوجه خواهید شد که تاثیر الگوریتم های گوگل بر نتایج جستجو یا سئو چیست؟
الگوریتم گوگل چی است
الگوریتم های گوگل هر یک دارای مقاصد مختلفی هستند ولی در مجموع هدف همگی آنها بصورت کلی انتخاب بهترین وب سایت ها جهت نمایش در صفحه نتایج جستجو برای کاربران است .
الگوریتم گوگل محتوا ها را رتبه بندی میکند و در هنگام رتبه بندی عواملی مثل ارتباط و کیفیت محتوا برای جستجوی خاص را در نظر میگیرد. در این مقاله الگوریتم های گوگل به صورت خلاصه معرفی شده است.
فاکتورهای کلیدی رتبه بندی الگوریتم های گوگل
- فاکتور اول رتبه بندی الگوریتم گوگل: meaning and intent درک معنا و مفهوم منظور همان درم و شفاف سازی معنا و مفهوم است دیگر نمیشود مثل گذشته با متا تگ کلمه کلیدی و تکرار آن در صفحه رتبه گرفت.
- فاکتور دوم رتبه بندی الگوریتم گوگل: the scope of the query کلمه کلیدی بی معنا شد و جایش را به مفهوم کلیدی داد. یعنی کاربر برای نشان دادن آن صفحه از سایت شما دنبال پیدا کردن مفهوم جستجو در محتوای صفحه شما است.
- فاکتور سوم رتبه بندی الگوریتم گوگل: synonyms مترادف ها، یعنی آموزش سئو و یادگیری سئو و آموزش Seo یکی است
- فاکتور چهارم رتبه بندی الگوریتم گوگل: relevence ارتباط کدام صفحه بهترین راه حل را ارائه میدهید ارتباط محتوای صفحه با جستجوی کاربر- محتوا باید با هدفی که کاربر دنبالش هست مرتبط باشد
- فاکتور پنجم رتبه بندی الگوریتم گوگل: language زبان اگر کاربر انگلیسی سرچ میکند دنبال محتوای انگلیسی زبان است
- فاکتور ششم رتبه بندی الگوریتم گوگل: location یا مکان آیا کاربر دنبال اطلاعات کسب و کار محلی است مثل نزدیک ترین تعمیرگاه
- فاکتور هفتم رتبه بندی الگوریتم گوگل: freashness مثلا گاهی دنبال تاریخ روز میگیردیم یا قیمت دلار و سکه این موارد بروز ترین اطلاعات جستجوگر ارزشمند است.
- فاکتور هشتم رتبه بندی الگوریتم گوگل: quality کیفیت ارائه شده به کاربران مهم استو کیفیت را با E-A-T و YMYL مسنجند
- فاکتور نهم رتبه بندی الگوریتم گوگل: user experience یا تجربه کاربری علاوه بر کیفیت محتوا به مواردی مثل کیفیت بارگذاری در مرورگرهای مختلف، سازگاری با صفحات مختلف نمایش، بارگذاری سریع صفحات و… که این را در core web vitals اندازه گیری میکند
- فاکتور دهم رتبه بندی الگوریتم گوگل: context یا درک متن در این حالت گوگل پیش زمینه و تنظیمات شخصی و قبلی جستجوگر را نیز در نظر میگیرد. مثلا اگر من نتایج فوتبال را بزنم نتایج لیگ برتر ایران و اگر شخصی که در آمریکا هست بزند لیگ برتر آمریکا را نمایش میدهد
لیست کاملی از الگوریتم های گوگل
الگوریتم پاندا
الگوریتم پاندا مربوط به محتوا است که اشاره به مزرعه محتوا دارد این الگوریتم که برای مبارزه با محتوای کوتاه و بیکیفیت ایجاد شده است. گاهی افراد سایت های بی کیفیت می ساختند و مرتبا لینک سازی میکردند.گوگل مبارزه کرد.
چه محتواهایی مورد غضب الگوریتم پاندا قرار گرفتند؟
- محتوای بی کیفیت(quality content)
- ایجاد مزرعه محتوا
- محتوای کوتاه و کپی
- محتوای کوتاه و تبلیغات زیاد روی آن
- لینک سازی بیش از حد
- کم اعتبار بودن سایت
- بهینه سازی بیش از حد سایت مرتبا سعی کنی تغییرات بدی این جریمه داره
- عدم تطابق با کوئری مورد نظر یعنی با انکرتکست اشتباه کاربر را به صفحه ای اشتباهی راهنما کنی
الگوریتم پنگوئن penguin algorithm
الگوریتم پنگوئن به لینک سازی ها و بک لینک ها توجه دارد برای مثال لینک سازی های دوطرفه و گاهی سه طرفه- هدف اصلی این الگوریتم مبارزه با لینکسازیهای غیرطبیعی یا اسپم بود. چون قبلا سئو کارها با دادن لینک های اسپم برای خود رتبه میخریدند که دیگر گوگل متوجه شد.
نمیشود با سئوی کلاه سیاه و خریدن بک لینک سریعا رتبه بگیری و یا حتی به سایت های لینک بدهی که اصلا ارتباطی با سایت تو ندارند.
چه محتواهایی مورد غضب الگوریتم پنگوئن قرار گرفتند؟
- خرید بک لینک
- تبادل لینک
- قرار دادن لینک در فوتر مثلا من این سایت را طراحی کردم
- ساخت تگ و برچسب های زیاد
- لینک سازی در وب دایرکتوری های بی ارزش
- کامنت بی ارزش و گذاشتن لینک
- پست مهمان بدون استراتژِی
- ریدایرکت نادرست
- پر کردن صفحه با کلمه کلیدی یا کیورد استافینگ
- محتوای کم ارزش و بیکیفیت
- محتوای کپی
الگوریتم مرغ مگس خوار hummigbird algorithm
الگوریتم مرغ مگس خوارhummingbird algorithm کلمات هم معنا را پیدا میکند و ازاطلاعات را به صورت کامل به ما میدهد- وظیفه اصلی الگوریتم مرغ مگس خوار بررسی عبارت جستجو شده و درک مفهوم آن است. علاوه براین با استفاده از گراف دانش گوگل تلاش میکند تا نتایج مرتبط با مفهوم جستجو شده توسط کاربر را در اختیار آن شخص قرار دهد.
الگوریتم مرغ مگس خوار محتوای سایت را نه بر اساس کلمات کلیدی پرجستجو بلکه بر اساس معنا و مفهوم کلمه کلیدی آنالیز میکند.مثلا بنویسیم قد یا وزن علی دایی تشخیص میدهد.
چطور با استفاده از الگوریتم مرغ مگس خوار سایت را بهینه کنید؟
- طول محتوای خود را متغیر کنید
- محتوای تصویری ایجاد کنید
- استفاده از زیان مناسب در محتوا
- پیاده سازی اسکیما
- آپدیت کلمات کلیدی
- آپدیت انکرتکست
الگوریتم کافئین
الگوریتم کافئین تازگی محتوا را بررسی میکند- الگوریتم کافئین همانند الگوریتم مرغ مگس خوار عمل می کنه که به هدف سرعت بخشیدن به نتایج جست و جو و همینطور اختصاصی تر کردن اون ها کلمه ی کلیدی وارد شده، ایجاد شده است.
الگوریتم google freshnesss
الگوریتم google freshnesss صفحات و تاریخ انتشار آنها را بررسی میکند.وظیفه Freshness، افزایش رتبه محتواهای جدید نسبت به محتوای قدیمی است.ارائه اطلاعات برزو و تازه و البته با کیفیت که نیاز کاربر را برطرف کنه اهمیت دارد. مثلا مسابقات فوتبال ویا نرخ ارز باید بروز باشد. مرتبا صفحه را بروز کنید و از سوشال سیگنال و بک لینک های جدید استفاده کنید.
الگوریتم موبایل فرندلی یا موبایل گدون mobile first index:
الگوریتم موبایل فرندلی بررسی میکند آیا سایت ما از لحاظ موبایل فرندلی اوکی هست- این الگوریتم صرفا روی رتبه وبسایت ها در نسخه موبایل اثر دارد. دسته بندی نتایج بر اساس جستجوی موبایلی وامنشگرا باشه سایت طراحی اش توی دسکتاپ با موبایل فرق کنه.
نکاتی که باید برای انجام موبایل فرندلی بودن انجان دهید
- داشتن محتوای یکسان در دسکتاپ و موبایل
- یکسان بودن کدهای اسکیما
- یکسان بودن تگ متا
- فعال کردن نسخه موبایل در سرچ کنسول
- فعال کردن sitemap , robotos.txt
- بررسی ظرفیت سرور در صورت جدا بودن نسخه موبایل
- نوشتن متن به صورت خوانا
- گذاشتن فاصله معقول بین کلمات و لینک ها
الگوریتم rank brain
الگوریتم rank brain مفهوم معنایی را تشخیص میدهد- – رنک برین جزئی از الگوریتم هسته ای گوگل است که از سیستم یادگیری ماشین تا نتایج مرتبط بهتری را نسبت به کوئری کاربران نمایش دهد. رنک برین را به نوعی هوش مصنوعی می دانند که برای تحلیل دقیق تر کوئری کاربران می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.
بخاطر همین است که حتی اگر به جای زبان انگلیسی فارسی تایپ کنی و کلمات عجیب و قریب هوش مصنوعی میفهد و فواید شیر را بخواهید میفهمد شیر خوردنی منظور شما چیست.
الگوریتم رنک برین از ما میخواهد که 1- با رعایت کردن سئوی کلاخ سفید ترافیک بیشتری دریافت کنید2-استاندارد های محتوایی و نگارشی را در متن رعایت کنید3-محتوای با کیفیت پاییین تولید نکنید-4-از ایجاد سایت های فیشینگ و با هدف کلاهبرداری جلوگیری کنید
چگونه محتوای متناسب با الگوریتم رتک برین تولید کنیم و باعث بهبود جستجوی کاربر شویم؟
- به ux یا تجربه کاربری توجه کنید
- ایجاد محتوای متناسب با نیاز کاربر
- بهینه سازی تایتل ها و تگ ها
- استفاده از لینک داخلی
- استفاده از کلمات طولانی در کلمه کلیدی
- استفاده از منابع معتبر
- استفاده از محتوای طولانی
الگوریتم برت bert alogorithm
الگوریتم bert تکمیل کننده الگوریتم rank brain است و حتی زبان های مختلف را هم بررسی میکند . اگه بخواهیم الگوریتم برت را به زبان ساده تعریف کنیم، این الگوریتم مدلی از زبان محاوره و روزمره است که به باقی الگوریتم های گوگل کمک میکند تا حتی کوچک ترین بخش های زبان محاوره مثل حروف اضافه را مانند یک انسان به خوبی درک کند.
در حقیقت الگوریتم bert برای بهبود تفکیک کلمات کلیدی به وجود آمد و با این کار کوئری های سرچ شده توسط کاربر را بهتر درک میکند و نتایج بهتری را نشان کاربر دهد.بدین ترتیب که معنا و مفهوم سرچ کابر را میفهمد مثلا اگر برند کفش تمام نتایج کفش ولی خرید کفش به مغازه آن را میفرستد. سرچ قبلی شما چی بوده و اینکه بین آموزش و یادگیری، مشاوره و خدمات متفاوتند
چطور الگوریتم برت به جستجوی بهتر کاربر کمک میکند
- با درک بهتر کلمات و سوالات و حرف های اضافه قبلا سوال مینشتید درک نمیکردن
- درک بهتر زبان محاوره برای همسن وقتی چیزی تایپ میکنید مشابهاتش را نیز نمایش میدهد.-
- درک کلمات مشابه مثل منظور از شیر خوردنی و شیر حیوان را میفهد
- درک کلمات اشتباهی میفهمد وقتی اشتباه تایپ میکنید منظورتان چیست
چطور با استفاده از الگوریتم برت محتوای جستجو توسط کاربر را بهینه کنید
- به نیاز کاربر توجه کنید خواسته، هدف ، دغدفه و سوال کاربر چیست
- بر اساس نیاز او بنویسید
- به ادبیات کاربر توجه کنید
- از کلمات دم دراز استفاده کنید
- سئوالی بنویسید
- تعداد کلمات محتوا را بر اساس نیاز بچینید
الگوریتم ماه عسل
الگوریتم ماه عسل وقتی که سایت شما را گوگل میشناسد گاهی طول میکشد چندین ماه و به شما رتبه منفی نمیدهد و در رتبه های برتر قرار میدهد. یکی از سیاست های گوگل در قبال سایت های تازه تاسیس الگوریتم ماه عسل است
الگوریتم سندباکس sandbox algorithm
الگوریتم سندباکس sandbox algorithm تا زمانی که گوگل سایت شما را ایندکس کند معمولا مدت زمانی طول میکشد به این زمان سندباکس میگویند. این سایت اجازه نمیده سایت های جدید تو عبارات کلیدی رتبه بالا بگیرند تا خودشان را اثبات کنند اینکار سبب میشود از پیشرفت سایت های اسپم که جدیدا تشکیل شده و میخواهند با روش غیر قانونی سایتشان را بالا بیاورند جلوگیری شود.
گوگل سندباکس به خوبی علت پیشرفت کُند وبسایتهای جدید را توضیح میدهد. این الگوریتم تا مدتی ( معمولاً بین 1 تا 4 ماه) بعد از راهاندازی دامنه جدید، وب سایت شما را در سندباکس قرار میدهد تا در این مدت از کیفیت محتوا و زمینه اصلی کار شما مطمئن شود. در این مدت شما نمیتوانید در هیچ کلمه ارزشمندی جایگاه بگیرید چراکه هنوز در سندباکس هستید.
الگوریتم Austin
الگوریتم Austin فلسفه الگورتیم آستین در واقع سرکوب صفحات اینترنتی متقلب بود، علاوه بر این مباحث مربوط به Meta Tag از این زمان آغاز شد.آستین تاکتیک های دیگر اسپم را هدف قرار داده بود. به عنوان مثال تاکتیک متن نامرئی در صفحه. این امر به وب مسترها اجازه می دهد کلمات کلیدی بیشتری را در سایت وارد کنند بدون اینکه سایت برای کاربران اسپم به نظر برسد.
به عنوان مثال، استفاده از متن سفید روی پس زمینه سفید در انتهای صفحه. این بدان معنی است که موتورهای جستجو کلمات کلیدی مانند ساعتهای رولکس را چندین بار مشاهده می کنند، اما کاربران یک صفحه خالی ساده را مشاهده می کنند. آستین با بهینه سازی کلمات کلیدی در متا کیورد صفحات نیز برخورد کرد. امروزه دیگر متاکیورد نقشی در امتیازدهی به صفحات ندارد.
الگوریتم کبوتر
الگوریتم کبوتر سئو محلی را بررسی میکند- مربوط به مکان جغرافیایی مخاطبان و مشتریان می باشد اگر کسب و کار شما مربوط به منطقه جغرافیایی خاصی است باید حتما از سئو محلی بهره بگیرید وخدمات و محصولات خود را در حداقل زمان به مشتریان ارائه بدهید.یک فرصت برای کسب و کارهای محلی است.
در حقیقت الگوریتم پنگوئن عبارات جستجوی کاربر را بررسی و اگر مربوط به موقعیت مکانی و یا کسب و کار محلی باشد نزدیک ترین و بهترین نتیجه را در اختیارش میگذارد .
الگوریتم brandy
الگوریتم گوگل brandy سایز دیتابس گوگل را افزایش میدهد و LSI را افزایش میدهد- توجه بیشتر گوگل بر روی تحلیل معنایی محتوا (LSI) و مباحت انکر تکست (Anchor Text) از طریق الگوریتم بِرندی امکان پذیر شد.
الگوریتم موش کور
الگوریتم موش کور این الگوریتم هم به سئو محلی توجهمیکند و با توجه به شرایط به ما نمایش میدهد- الگوریتم موش کور برای جستجوی محلی کاربرد بسزایی دارد، به اینگونه که ممکن است برخی از کسب و کار ها در سرچ محلی فیلتر شوند و نمایش داده نشوند.
الگوریتم زبرا یا گوره خر:
الگوریتم زبرا یا گوره خر وقتی مدیران سایت ها میخواستند خودشان را به شکل دیگری در بیاورند. در واقع، این الگوریتم باعث حذف کامل فروشگاههای آنلاینی که قصد فریب کاربران را با استفاده از محصولات بیکیفیت خود را داشتند شد.
الگوریتم گوگل دنس google dance
الگوریتم گوگل دنس google dance : گوگل نتیجه خود را به صورت دوره ای سه ماهه یا 6 ماهه عوض میکند- گوگل دنس زمانی است که گوگل متوجه صفحه شما میشود و در SERP (صفحه نتایج موتور جستجو) به آن فرصتی میدهد تا شانس خودش را امتحان کند. الگوریتم دنس قدیمی و حذف شده است.
الگوریتم دزدان دریایی
الگوریتم دزدان دریایی کپی رایتینگ را بررسی میکند – این کارآگاه دریای کارائیب مسئول بررسی شکایات از سایتهای نقض کننده قانون کپی رایت و جریمه کردن سایتهای متجاوز است.
الگوریتم medic
الگوریتم MEDIC: گوگل نسبت به اطلاعات پزشکی-اطلاعات درآمدی و موارد قانونی حساس است این الگوریتم نیز به شناسایی سایتها معتبر برای رتبهبندی توسط گوگل کمک میکند.سنجش اعتبار اطلاعات و آموزشهای موجود در سایتهای پزشکی و درمانی هدف عمده این الگوریتم گوگل است.
الگوریتم fred
الگوریتم fred الگوریتمهای گوگل با هدف مبارزه با تخلفات اینترنتی طراحی شده است و سایتهای که فقط با دادن لینک های زیاد و تبلیغات جلو میافتند مبارزه میکند.
الگوریتم mum
الگوریتم mum از فناوری هوش مصنوعی استفاده میکند ین الگوریتم مولتی تسک است و میتواند چند کار را با هم انجام دهد. دیگر نیازی نیست که تسکها یکی پس از دیگری انجام شوند، MUM آمده تا چندین کار همزمان انجام گیرند. این بدان معناست که الگوریتم جدید گوگل میتواند متن را بخواند، معنا را درک کند، دانش عمیقی در مورد موضوع ایجاد کند، از ویدئو و صوت برای تقویت و غنیسازی آن استفاده کند،
امیدواریم این آموزش به درد شما خورده باشه این آموزش در دسته بندی مقالات مربوط به سئو سایت قرار میگیرد که روی سایت ما قرار دارد. برای دیدن آموزشهای دیگر ما که به یادگیری سئو سایت شما کمک میکند مثل آموزش الکسا و آموزش ahrefs دیدن فرمائید.
خیلی خوشحال هستیم که تیم ما را حمایت میکنید و خوشحالتر میشیم اگر نظر یا پیشنهادی دارید از طریق سایت یا سبکه های اجتماعی با مادر میان بگذارید
موفق و پیروز باشید
20 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
خیلی خوبه
ممنون از آموزشهای خوبتون
سپاس از شما
خیلی خوبه ممنون از آموزشهاتون
سپاس از شما
هما الگوریتم ها همین ها هستند؟
سلام
من بیشتر هست ما یک مقداری برای اشنایی اورده ایم
خیلی خوبه
سپاس دوست عزیز
خوبه البته الگروریتمهای دیگری هم هست
بله هزاران الگوریتم هست
موفق باشید
سلام
خیلی خوب بود ممنونم
ممنونم سپاس
عالی بود
سپاس از شما دوست عزیز
سلام حالا این الگوریتم های گوگل به چه دردی میخورد؟
با سلام رتبه بندی به سایت ها در گوگل و اینگه کدام سایت از لحاظ سئو بهتر است توسط الگوریتم های گوگل انجام پذیر است
گوگل چند وقت یک بار آپدیت الگوریتم را میدهد؟
سلام برنامه ی مشخصی ندارد ولی معمولا ماهی یکبار الگوریتم ها آپدیت میشوند
لیست الگوریتم های گوگل معمولا چند وقت یکبار اپدیت میشه؟
سلام و عرض ادب نمیشه گفت دقیقا چند وقت یکبار الگوریتم های گوگل اپدیت مشن